Donald Tusk: UE nu va permite Marii Britanii să profite de pe urma părăsirii Blocului comunitar

Postat la 13 iulie 2016 231 afişări

Donald Tusk: UE nu va permite Marii Britanii să profite de pe urma părăsirii Blocului comunitar

Uniunea Europeană nu trebuie să permită Marii Britanii să obţină profit de pe urma părăsirii Blocului comunitar, afirmă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, avertizând că altfel există riscul ca alte ţări să se inspire din această situaţie.

Majoritatea cetăţenilor britanici au votat în favoarea ieşirii ţării din UE, dar liderii de la Londra speră să obţină condiţii avantajoase în relaţia cu Blocul comunitar. Liderii europeni au semnalat că Marea Britanie nu va mai avea acces la piaţa comunitară dacă nu va accepta principiul libertăţii de circulaţie.

"Nimeni nu trebuie să aibă dorinţa de a-i pedepsi sau a-i umili pe britanici pentru ceea ce ne-au făcut", a declarat Tusk într-un interviu acordat revistei poloneze Polityka.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/donald-tusk-ue-nu-va-permite-marii-britanii-sa-profite-de-pe-urma-parasirii-blocului-comunitar-15526428
15526428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.