Donald Trump va da în judecată postul Univision, care refuză să mai transmită concursul Miss USA

Autor: Florin Badescu Postat la 26 iunie 2015 76 afişări

Miliardarul Donald Trump va da în judecată postul TV Univision, de la care intenţionează să ceară despăgubiri de multe milioane de dolari, după ce televiziunea americană de limbă spaniolă a refuzat să mai transmită concursul de frumuseţe Miss USA, deţinut parţial de magnatul american.

Informaţia a fost confirmată joi de avocatul miliardarului Donald Trump, care a făcut avere din tranzacţii imobiliare, informează Reuters.

Michael Cohen, vicepreşedinte executiv în consiliul de administraţie al grupului controlat de Donald Trump şi consilier pe probleme speciale al magnatului american, a spus că grupul Trump este pe cale să finalizeze un contract cu o altă televiziune.

"Intenţionăm să apărăm toate interesele legale şi să obţinem în justiţie despăgubiri pentru Donald Trump, în virtutea contractului de licenţă cu postul Univision, pe care îl vom acuza şi de defăimare", a spus Michael Cohen. "Va fi un proces de câteva sute de milioane de dolari", a mai spus acesta.

Postul de televiziune Univision a anunţat, joi, că nu va mai difuza concursul de frumuseţe Miss USA, pe 12 iulie, din cauza unor comentarii considerate insultătoare făcute de Donald Trump la adresa imigranţilor mexicani.

În discursul de săptămâna trecută prin care şi-a anunţat candidatura oficială la nominalizarea pentru preşedinţia americană din partea Partidului Republican, Donald Trump a spus că Mexicul trimite în Statele Unite violatori şi criminali.

"Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme şi aceştia aduc cu ei problemele lor", a spus magnatul american. "Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, însă presupun că unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu grănicerii şi ei mi-au spus ce fel de oameni primim în ţara noastră", a adăugat Donald Trump.

Postul Univision a anunţat, de asemenea, că va întrerupe colaborarea cu Miss Universe Organization, un joint venture între Donald Trump şi NBCUniversal, un post TV deţinut de grupul Comcast.

Într-un interviu acordat pentru Fox News, joi, Donald Trump a spus că are un contract ferm cu Univision.

"Bineînţeles că am un contract semnat cu ei: e valabil cinci ani, vor trebui să îmi plătească aproape 15 milioane de dolari. Nu pot să facă aşa ceva!", a dezvăluit miliardarul american.

Postul de televiziune american NBC deţine drepturile de difuzare în limba engleză a concursului Miss USA. Postul Univision plănuia să transmită pentru prima dată acest concurs în limba spaniolă în acest an.

Pe lângă faptul că nu va mai difuza concursul de frumuseţe, Univision a anunţat că nu va colabora în viitor cu niciunul dintre proiectele asociate cu grupul deţinut de Donald Trump.

În interviul de joi, Donald Trump a spus că guvernul mexican a făcut presiuni asupra postului Univision, cerându-i să întrerupă colaborarea cu el, pentru că a expus problemele existente la graniţa sudică americană şi din contractele comerciale ale Mexicului cu Statele Unite.

"Conducerea Mexicului a provocat pagube majore Statelor Unite, depăşindu-i în timpul negocierilor pe reprezentanţii şi liderii noştri politici", a adăugat Donald Trump.

Univision a anunţat că posturile sale locale vor continua să acorde acelaşi spaţiu de emisie tuturor candidaţilor - inclusiv lui Donald Trump - care s-au înscris în cursa prezidenţială.

Postul Univision a fost cumpărat de un grup de companii private, printre care Madison Dearborn Partners, Saban Capital, Providence Equity Partners, TPG Capital şi Thomas H. Lee Partners, cu 12,3 miliarde de dolari, în anul 2007.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DONALD TRUMP,
UNIVISION,
MISS USA
/actualitate/donald-trump-va-da-in-judecata-postul-univision-care-refuza-sa-mai-transmita-concursul-miss-usa-14506889
14506889
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.