Donald Trump afirmă că Statele Unite ar trebui să înceapă să manipuleze valoarea dolarului

Postat la 04 iulie 2019 78 afişări

Preşedintele american Donald Trump a acuzat din nou China şi Uniunea Europeană că sunt implicate într-un "joc major de manipulare monetară" pentru a concura cu Statele Unite, adăugând că Washingtonul ar trebui să facă acelaşi lucru, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

Donald Trump afirmă că Statele Unite ar trebui să înceapă să manipuleze valoarea dolarului

Trump a afirmat într-un mesaj postat pe Twitter că dacă SUA vor acţiona, americanii vor continua "să fie tonţi care stau şi se uită politicos în timp ce alte ţări continuă să-şi joace propriile jocurile - aşa cum au făcut de atâţia ani".

Departamentul Trezoreriei a anunţat în luna mai că nicio ţară nu îndeplineşte criteriile privind manipularea monetară, însă a inclus China şi alte opt ţări pe o listă de supraveghere.

În luna iunie, preşedintele SUA l-a acuzat pe Mario Draghi, guvernatorul Băncii Centrale Europene (BCE), de manipularea monedei euro, din cauza planului de prelungire a programului de relaxare cantitativă.

O valoare mai scăzută a dolarului ar stimula exporturile americane, însă ar putea determina investitorii străini, ce ajută la finanţarea datoriei federale, să renunţe la investiţiile în SUA din cauza riscului deprecierii monedei americane care le-ar scădea profiturile.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
manipulare,
donald trump,
statele unite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.