Donald Trump a aprobat o nouă vânzare de armament către Arabia Saudită

Autor: Andrei Vacaru Postat la 25 mai 2019 87 afişări

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat un contract privind vânzarea de armament în valoare de opt miliarde de dolari către Arabia Saudită, ca urmare a tensiunilor dintre Washington şi Teheran, potrivit BBC.

Pentru a evita ca decizia sa să aibă nevoie de aprobarea Congresului, preşedintele Trump a făcut uz de o prevedere a legii federale americane, potrivit căreia deciziile referitoare la tranzacţiile internaţionale cu armament nu au nevoie să fie aprobate de Congres în cazul unei urgenţe legate de siguranţa naţională.

Decizia lui Trump a provocat nemulţumiri în rândul celor care susţin că aceste arme ar putea fi utilizate împotriva civililor în cadrul războiului din Yemen, în care Arabia Saudită este implicată militar. Mai mulţi parlamentari democraţi au declarat că preşedintele a preferat să evite procedura de aprobare în Cogres pentru că este conştient că Legislativul american se opune vehement unei astfel de tranzacţii.

Potrivit unor surse citate de BBC, Statele Unite ar urma să exporte armament şi către Emiratele Arabe Unite şi Iordania.

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a notificat vineri Congresul în legătură cu decizia Administraţiei Trump. În cadrul notificării, el a explicat că „vânzarea imediată” a acestor echipamente este necesară ca urmare a activităţii militare a Iranului în Orientul Mijlociu. „Activitatea Iranului reprezintă o ameninţare la adresa stabilităţii Orientului Mijlociu şi la adresa securităţii Statelor Unite”, a scris acesta.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STATELE UNITE,
ARABIA SAUDITĂ,
DONALD TRUMP

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.