Partidele lui Macron şi Le Pen, primele în preferinţele francezilor înainte de europarlamentare

Autor: Mircea Olteanu Postat la 25 mai 2019 45 afişări

Mişcarea Naţională, formaţiunea de extremă-dreapta condusă de Marine Le Pen, şi En March, partidul fondat de preşedintele Emmanuel Macron, surclasează partidele tradiţionale în preferinţele votanţilor francezi înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, potrivit datelor unui sondaj de opinie.

Formaţiunea condusă de Le Pen s-a clasat pe primul loc în preferinţele de vot, cu 25 de procente, potrivit unui sondaj realizat recent de instituitul de cercetare OpinionWay pentru cotidianul Les Echos, informează agenţia Reuters.

La mică distanţă de Mişcarea Naţională se situează En March!, cu 23 de procente.

Ascensiunea celor două formaţiuni s-a produs în detrimentul partidelor tradiţionale, cum ar fi Republicanii (centru-dreapta), care este preferat de doar 13% din votanţi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
PARTIDE,
EUROPARLAMENTARE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.