După ce au funcţionat 30 de ani neîntrerupt, Băile sărate de la Telega au fost închise

Autor: Laura Petrescu Postat la 25 mai 2019 196 afişări

Renumite pentru proprietăţile terapeutice, Băile sărate de la Telega, judeţul Prahova, cunoscute drept „băile săracilor”, au fost închise, după ce au funcţionat aproape 30 de ani neîntrerupt. Autorităţile caută fonduri pentru băile aflate acum în paragină.

Primarul comunei Telega, Gheorghe Ilie, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce a câştigat în instanţă reintrarea în posesia băilor sărate. Acestea au fost concesionate în anul 2003 pe o perioadă de 49 de ani.

„Am cerut în instanţă rezilierea contractului de concesiune pe motiv de intrare în faliment şi nerespectarea caietului de sarcini. Avea un hotel de făcut, să amenajeze băi calde. Nimic nu s-a întâmplat acolo. Noi ne-am judecat cu lichidatorul judiciar”, a precizat Gheorghe Ilie.

Este vorba despre o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi. Primarul din Telega a afirmat că a fost nevoit să închid aceste băi din cauza pericolului.

„E jale acolo. Totul este distrus. Trebuie izolate aceste băi ca să nu se producă accidente. Plaja este cu denivelări, podeaua este ruptă, sunt şi surpări de teren. Au fost închise şi aşa vor sta tot anul 2019. Băile au mai fost închise în anul 1992 pentru o perioadă de doi ani”, a spus primarul comunei Telega.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂI,
ÎNCHIDERE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.