Donalam Călăraşi, investiţie de 4 mil. euro într-un echipament special de tratare a barelor de oţel

Autor: Andra Stroe Postat la 18 mai 2020 1079 afişări

Donalam Călăraşi, investiţie de 4 mil. euro într-un echipament special de tratare a barelor de oţel

Combinatul siderurgic Donalam din Călăraşi, unul dintre principalii jucători din industria barelor de oţel laminate la cald din Europa, parte a grupului Italian Beltrame, a realizat o investiţie de aproape 4 milioane de euro într-un echipament special de tratare a barelor de oţel. Această investiţie va permite companiei să ofere produse din oţel cu o valoare adaugată mai mare (prin tratare şi finisare) şi să se orienteze spre nevoile clientului final prin posibilitatea customizării comenzilor. Noul echipament a fost finanţat din fluxul de numerar al companiei.

„Industria în care activăm este una foarte competitivă, prin urmare, nu poţi să evoluezi fără să investeşti în echipamente de lucru performante, pentru creşterea standardelor tehnice şi de producţie. Acest lucru conduce la îmbunătăţirea procesului de fabricaţie din punct de vedere al calităţii şi la obţinerea încrederii clienţilor. Bazându-ne pe optimizarea investiţiilor în finisarea şi tratarea termică a oţelurilor, obiectivul nostru este să dezvoltăm produse cu valoare adăugată şi personalizate, pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare de calitate, flexibilitate şi durabilitate. Am prevăzut şi alte investiţii ambiţioase pentru anii următori, care ne vor ajuta să ne dezvoltăm în continuare şi să ne menţinem la un nivel relevant pe piaţă”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam Călăraşi. 

Noua strategie de business, rezultat al unui joint-venture cu grupul german GMH, este de a importa materia primă din Germania şi de a realiza apoi laminarea şi finisarea în Călăraşi, România. Aceasta va permite dezvoltarea unor produse de calitate superioară chiar şi pentru sectoarele de activitate cu cele mai ridicate standarde. Pe termen mediu, cele două companii au ca obiectiv certificarea pe standardul IATF16949 din industria automotive şi, în consecinţă, dezvoltarea pe această piaţă.

Compania a atins o cifră de afaceri de 78 milioane euro şi un nivel de vânzări de 106,000 tone în 2019. Având în vedere ciclicitatea pieţei metalurgice la nivel internaţional,  precum şi faptul că cea mai mare parte a produselor este direcţionată către export, obiectivul pentru 2020 este menţinerea cotei de piaţă în Europa prin identificarea de noi nişe de business. Societatea are în momentul de faţă aproximativ 270 de salariaţi. „Compania este dedicată unei dezvoltări durabile, obiectiv pentru care şi-a bugetat în 2020 un amplu plan de investiţii care să asigure reducerea emisiilor şi producţia cu o amprentă de carbon minimă", spun reprezentanţii businessului. 

Donalam produce şi comercializează profile rotunde de oţel laminate la cald, cu diametre cuprinse între 80-320 mm, fiind astfel singurul combinat din ţară cu  acest tip de produse. Accestea sunt utilizate în industrii precum petrol&gaz, maşini şi echipamente agricole, echipamente mecanice mari şi echipamente hidraulice. Prin parteneriate comerciale create cu firme de top din Germania (GMH) şi Austria (Voestalpine), produsele Donalam sunt distribuite în cea mai mare parte a Europei.

Cu sediul în Călăraşi, Donalam este unul dintre principalii jucători din industria barelor din oţel laminate la cald din Europa. Compania a fost înfiinţată în 2006, iar în 2007 a achiziţionat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca, de la Tenaris. Donalam face parte din grupul italian Beltrame, înfiinţat în 1896, unul dintre cei mai mari producători de bare comerciale din oţel şi oţeluri speciale, care deţine fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,24 miliarde de euro în 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
industrie,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.