Dolarul la maximul ultimelor două săptămâni, euro mai slab

Autor: Laura Buciu Postat la 07 decembrie 2023 14 afişări

Dolarul american a atins miercuri un maxim al ultimelor două săptămâni, în timp ce euro a fost slab pe toate pieţele, în condiţiile în care pieţele au intensificat pariurile că Banca Centrală Europeană (BCE) va reduce ratele dobânzilor încă din luna martie, potrivit Reuters.

Dolarul la maximul ultimelor două săptămâni, euro mai slab

Deşi pieţele continuă să estimeze reduceri de cel puţin 125 de puncte de bază ale ratelor dobânzilor din partea Rezervei Federale americane anul viitor, dolarul a reuşit să se menţină stabil, în timp ce pariurile privind reducerea ratelor pentru alte bănci centrale s-au intensificat.

Indicele dolarului, care măsoară moneda în raport cu alte şase valute importante, a crescut ultima dată cu 0,19%, la 104,16. Euro a scăzut cu 0,29%, la 1,0764 dolari.

Traderii pariază că există aproximativ 85% şanse ca BCE să reducă ratele dobânzilor la şedinţa din martie, cu reduceri în valoare de aproape 150 de puncte de bază până la sfârşitul anului viitor.

Marţi, Isabel Schnabel, un influent responsabil politic al BCE, a declarat pentru Reuters că noi majorări ale ratelor dobânzilor ar putea fi scoase din discuţie, având în vedere scăderea „remarcabilă” a inflaţiei.

De asemenea, euro a atins minimul ultimelor trei luni faţă de lira sterlină, minimul ultimelor cinci săptămâni faţă de yen şi minimul ultimelor 6 săptămâni şi jumătate faţă de francul elveţian .

„Este o vânzare de dimensiuni rezonabile şi piaţa încearcă să digere, este doar o corecţie? A devenit piaţa prea exuberantă în săptămânile anterioare? Cred că există cu siguranţă un element în acest sens”, a declarat Amo Sahota, director la firma de consultanţă FX Klarity FX din San Francisco.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dolar,
euro,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.