Doi sibieni urmăriţi în Polonia pentru că obligau persoane să cerşească, prinşi de poliţişti

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 09 iulie 2015 47 afişări

Doi sibieni urmăriţi de autorităţile din Polonia, în baza unor mandate europene, după ce, profitând de handicapul fizic al unor persoane, le obligau să cerşească, după care le luau banii prin ameninţări cu violenţa, au fost prinşi de către poliţişti şi reţinuţi pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis joi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au depistat două persoane, urmărite la nivel internaţional, în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile poloneze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de informaţii suplimentare obţinute prin Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul general al Poliţiei Române.

Cele două persoane, un bărbat de 47 de ani şi o femeie de 41 de ani, ambii din localitatea sibiană Hosman, au fost depistate în localitatea de domiciliu.

Conform sursei citate, autorităţile judiciare din Polonia au emis, în februarie, pe numele celor doi mandate europene de arestare, pentru zece infracţiuni de trafic de persoane, comise în perioada 1997 - 2012.

Cei doi, împreună cu alte persoane, profitând de condiţiile de viaţă şi de handicapul fizic al unor persoane, le-ar fi obligat să cerşească, luând ulterior victimelor banii obţinuţi din cerşetorie prin ameninţări cu violenţa.

Cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru confirmarea mandatelor europene de arestare, după care Curtea de Apel Alba Iulia a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe 30 de zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
URMĂRIŢI,
MANDATE,
Polonia,
Sibiu
/actualitate/doi-sibieni-urmariti-in-polonia-pentru-ca-obligau-persoane-sa-cerseasca-prinsi-de-politisti-14566590
14566590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.