DOCUMENT | Liviu Dragnea reclamă refuzul Comisiei Europene de a deschide o anchetă privind investigaţia OLAF

Postat la 30 martie 2019 58 afişări

Liderul PSD Liviu Dragnea a reclamat, în acţiunea în instanţă depusă la Curtea Europană de Justiţie pe 11 decembrie 2018 faţă de Comisia Europeană, că reprezentanţii CE au încălcat principiul bunei administrări prin refuzul de a ancheta investigaţia desfăşurară de OLAF.

DOCUMENT | Liviu Dragnea reclamă refuzul Comisiei Europene de a deschide o anchetă privind investigaţia OLAF

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, reclamantul Liviu Dragnea solicită tribunalului „anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018” şi „obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată”.

„Motivele şi principalele argumente - în susţinerea acţiunii, reclamantul invocă trei motive:

 

1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) şi (4) din Regulamentul OLAF (1), precum şi a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigaţiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie.

 

2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce priveşte investigaţiile, precum şi pe refuzul de a deschide o investigaţie referitoare la desfăşurarea investigaţiei OLAF.

 

3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigaţia OLAF”, conform sursei citate.

 

OLAF este organismul care a făcut sesizarea ce a deschis dosarul Tel Drum de la DNA.

 

Potrivit aceleiaşi surse, Liviu Dragnea este reprezentat de avocaţii B. O’Connor şi S. Gubel. Acţiunea a fost introdusă în luna decembrie 2018.

 

Pe 7 ianuarie, Comisia Europeană anunţa, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că a fost notificată cu privire la acţiunea în instanţă a liderului PSD Liviu Dragnea şi precizează că va depune observaţiile într-un timp adecvat, menţionând că respectă independenţa OLAF şi a instanţelor.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisia europeana,
comisie,
dragnea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.