Dobanzile la creditele in lei incep sa creasca, in loc sa scada pentru incurajarea economiei

Postat la 20 iulie 2010 12 afişări

Tocmai cand economia are mai multa nevoie ca oricand de semnale de incurajare, dobanzile la creditele in lei nu numai ca nu scad, ba chiar au inceput sa creasca.

Fata de inceputul lunii mai, dobanzile ROBOR la trei si sase luni folosite ca referinta la creditarea in lei au urcat in cursul lui iunie cu peste un punct procentual, instalandu-se la 7 -7,5% pe an si ramanand acolo si in prima jumatate din iulie, cand multe banci actualizeaza costul creditelor legate de indicii pietei monetare.

Oricum, unele banci actualizeaza referintele doar semestrial, BCR, cea mai mare institutie de credit dupa active, folosind in iunie indicele ROBOR la 3 luni de 10,65% publicat de BNR pentru 31 decembrie 2009. Altele au operat deja in luna iunie cresteri de dobada la creditele in lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
relansare,
banci,
crestere,
scadere,
dobanzi
/actualitate/dobanzile-la-creditele-in-lei-incep-sa-creasca-in-loc-sa-scada-pentru-incurajarea-economiei-6627858
6627858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.