Dobânda de politică monetară, menţinută de BCE la minimul record de 0,25%

Autor: Marius Oncu Postat la 09 ianuarie 2014 44 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, joi, dobânda de politică monetară la minimul record de 0,25%, nivel la care se află începând din luna noiembrie, decizia băncii fiind aşteptată de analişti.

Dobânda de politică monetară, menţinută de BCE la minimul record de 0,25%

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% şi, respectiv, 0%", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Menţinerea ratei cheie a fost anticipată de toţi cei 51 de economişti consultaţi de Bloomberg.

Anunţarea deciziei de politică monetară va fi urmată de o conferinţă de presă susţinută de preşedintele BCE, Mario Draghi.

Banca Angliei a păstrat, tot joi, rata cheie la minimul record de 0,5%, iar valoarea programului de achiziţie de obligaţiuni prin care introduce lichidităţi în piaţa financiară, la 375 miliarde de lire sterline. Dobânda de politică monetară a Băncii Angliei se află la 0,5% din martie 2009.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BCE,
DOBANDA,
minim,
mentinere
/actualitate/dobanda-de-politica-monetara-mentinuta-de-bce-la-minimul-record-de-0-25-11875900
11875900
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.