Doar jumatate din romanii de pe Facebook declara unde locuiesc

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 25 ianuarie 2011 12 afişări

Din aproape 2,6 de milioane de utilizatori romani ai retelei de socializare Facebook, doar aproximativ 1,25 de milioane, adica 48,3%, au publicat pe profilul lor orasul de resedinta. Un sfert sunt din Bucuresti.

Mai exact, putin peste 300.000 de romani de pe Facebook locuiesc in Capitala, potrivit Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook in Romania lansat de agentia de comunicare in social media Standout si dezvoltatorul de solutii web Byte Flux.

Urmatoarele orase in clasament sunt Cluj-Napoca, cu 105.100 de membri, Timisoara (90.780, 7,25%), Iasi (84.440, 6,74%), Constanta (61.860, 4,94%) si Brasov (56.720, 4,53%).

In Giurgiu sunt cei mai putini utilizatori de Facebook, mai precis 2.640, urmat de judete precum Calarasi, Gorj, Covasna sau Teleorman, care nu ajung la 4.000 de membri pe Facebook.

"Este pentru prima data cand putem vedea structura utilizarii retelei Facebook in Romania la nivel de oras si de judet. Publicitatea pe Facebook are o importanta componenta locala si de aceea aceste cifre sunt din ce in ce mai relevante", spune Ionut Oprea, managerul agentiei Standout.

"Cifrele pe care le agregam la nivel local vor fi actualizate permanent. Astfel, managerii paginilor create pentru companii locale sau regionale vor avea o privire de ansamblu asupra universului de utilizatori, cat si deja traditionalul istoric pe zile si saptamani ", a adaugat si Andrei Stefan, managerul Byte Flux.

Facebrands.ro monitorizeaza in acest moment peste 5000 de pagini romanesti create pe Facebook de persoane, companii, institutii sau ONG-uri, aratand cresterea numarului de fani al acestora pe zile si saptamani, impreuna cu alte pagini din aceeasi categorie. Aceste pagini sunt grupate in 48 de categorii si 86 subcategorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
Facebook,
/actualitate/doar-jumatate-din-romanii-de-pe-facebook-declara-unde-locuiesc-7917998
7917998
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.