Doar în România. O femeie surdo-mută a pierdut indemnizaţia pentru că nu a auzit când a fost strigată pentru a intra la evaluare

Postat la 07 noiembrie 2016 991 afişări

Doar în România. O femeie surdo-mută a pierdut indemnizaţia pentru că nu a auzit când a fost strigată  pentru a intra la evaluare

O femeie, surdo-muta din nastere, este pusa in fiecare an pe drum, din Banat pana la Bucuresti, pentru a-si asigura pensia de invaliditate, de numai 400 de lei.

In luna august, femeia a ramas fara indemnizatie pentru ca nu ar fi auzit cand a fost strigata pe nume si asta desi are un handicap irecuperabil. Maria Topliceanu, din judetul Caras-Severin, trebuie sa bata drumul pana la Bucuresti, in fiecare an, daca vrea sa i se prelungeasca pensia de invaliditate.

Situatia este una revoltatoare pentru ca femeia nu are cu cine sa se inteleaga deoarece in comisie nu exista niciun membru care sa cunoasca limbajul mimico-gestual folosit de carasanca.

Presa centrala sustine ca cei de la Casa de Pensii au luat decizia taierii pensiei pentru ca femeia nu s-ar fi prezentat in fata comisiei, carasanca precizand ca nu a auzit cand a fost strigata pe nume sa intre la medicii care fac parte din comisie.

In urma situatiei ridicole, Casa Nationala de Pensii a decis sa angajeze un expert care cunoaste limbajul mimico-gestual si care sa ii ajute pe cei din comisie sa comunice cu persoanele surdo-mute.

Sursa: resita.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evaluare,
femeie,
indemnizatie,
intrare,
mutare,
nume

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.