Conducerea ANAF, dată în judecată de angajaţi

Postat la 07 noiembrie 2016 415 afişări

Conducerea ANAF, dată în judecată de angajaţi

Angajaţii Fiscului îşi dau şeful în judecată. Spun că se aşteptau să fie eliminate inechităţile salariale, ceea ce nu s-a întâmplat. 17.000 de funcţionari dintr-un total de 26.000 încă aşteaptă să se aplice ordonanţa prin care sunt eliminate discrepanţele între salarii.

Decizia de a trece la proteste vine după ce discuţiile pe care le-au avut cu şeful ANAF, joi după-amiază, au eşuat.

Respectiva ordonanţă a intrat în vigoare în septembrie, însă până acum cei 17.000 de funcţionari ai ANAF din teritoriu, adicã 65% din totalul angajaţilor Fiscului, nu au beneficiat de prevederile ei. Este o lege care ar fi putut duce la creşteri salariale medii de 5%.

Oficialii ANAF spun că au toată disponibilitatea să acorde aceste drepturi salariale prevăzute de lege, dar pentru că există neclarităţi privind aplicarea legii, s-a luat decizia de a solicita asistenţă din partea Curţii de Conturi.

„€Avem toată disponibilitatea acordării drepturilor salariale prevăzute de lege, dar pentru că există neclarităţi privind aplicarea acesteia, s-au făcut demersuri oficiale pentru a obţine clarificări de la Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Pentru a se asigura corectitudinea alocării fondurilor publice, s-a luat decizia de a solicita şi asistenţa Curţii de Conturi” (sursa: ANAF)

Comunicatul SNFP:

„Membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, SNFP, din cadrul Direcţiilor Regionale ale Finanţelor Publice dau în judecată angajatorii şi preşedintele ANAF, demers motivat de faptul că s-a dispus echivalarea pe funcţii publice similare fără a se ţine cont de dispoziţiile OUG 43/2016, precum şi de interpretările oficiale date de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, creând astfel un prejudiciu major tuturor angajaţilor din structurile teritoriale ale finanţelor publice.

Cititi mai multe pe www.universulargesean.ro/

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.