DNA: Chebuţiu şi Preda au cauzat un prejudiciu total de aproape 50 de milioane de lei

Postat la 18 decembrie 2013 41 afişări

Procurorii DNA afirmă că prejudiciul total cauzat de foştii manageri ai UCM Reşiţa Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, reţinuţi pentru evaziune fiscală, deturnare de fonduri, spălare de bani, se ridică la aproape 50 de milioane de lei, la care se adaugă foloase nelegitime de peste 16 milioane de lei.

DNA: Chebuţiu şi Preda au cauzat un prejudiciu total de aproape 50 de milioane de lei

 Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timişoara îi cercetează pe Adrian Chebuţiu şi Adrian Coriolan Preda, care la data comiterii faptelor erau preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al UCM Reşiţa S.A, respectiv director executiv la aceeaşi societate.

Ei sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală în forma reţinerii şi nevărsării, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, în formă continuată (16 acte materiale), deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, spălare de bani, atunci când banii, bunurile sau alte valori provin din săvârşirea unei infracţiuni de corupţie, asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dna-chebutiu-si-preda-au-cauzat-un-prejudiciu-total-de-aproape-50-de-milioane-de-lei-11789907
11789907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.