Dmitri Medvedev: Lectia catastrofelor de la Fukushima si Cernobil este ca "trebuie spus adevarul"

Postat la 26 aprilie 2011 15 afişări

Principala lectie a catastrofelor de la Fukushima si Cernobil este ca "adevarul trebuie spus", a declarat, luni, presedintele rus, Dmitri Medvedev, cu o zi inaintea implinirii a 25 de ani de la catastrofa nucleara produsa la centrala ucraineana.

"Principala lectie este este ca oamenilor trebuie sa li se spuna adevarul, pentru ca lumea este atat de fragila, iar noi suntem atat de interdependenti, incat orice incercare de a ascunde adevarul, de a nu spune nimic (...) duce la tragedii", a afirmat el, in cursul unei ceremonii desfasurate la Kremlin. Medvedev a anuntat ca va merge marti la Cernobil, pentru a participa la ceremoniile organizate la implinirea a 25 de ani de la producerea catastrofei. "Maine voi merge la Cernobil. Vreau sa ma intalnesc acolo cu omologii mei, dar si cu oamenii care au participat la lichidarea consecintelor accidentului", a spus el. La 26 aprilie 1986, la ora 1.23, reactorul numarul 4 al centralei de la Cernobil a explodat in cursul unui test, ca urmare a unei erori de manipulare, provocand emisii radioactive echivalente cu cel putin 200 de bombe de la Hiroshima, care au contaminat o mare parte a Europei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dmitri-medvedev-lectia-catastrofelor-de-la-fukushima-si-cernobil-este-ca-trebuie-spus-adevarul-8189791
8189791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.