Divergenţe Merkel-Hollande: Cei doi lideri nu se înţeleg în privinţa uniunii bancare

Postat la 24 septembrie 2012 6 afişări

Lupta anticriză din Europa este împiedicată din nou de divergenţele dintre liderii europeni, întâlnirea din weekend dintre cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande subliniind neînţelegeri în privniţa "uniunii bancare", Greciei şi situaţiei din Spania şi Italia.

Întrevederea dintre Merkel şi Hollande a readus în prim plan neînţelegerile dintre Germania şi Franţa, cei doi lideri exprimând puncte de vedere contradictorii privind termenele din planul de introducere a supraveghetorului bancar unic la nivelul zonei euro, transmite Bloomberg.

Merkel a respins apelul lui Hollande pentru o implementare cât mai urgentă a uniunii bancare, proiect prezentat în urmă cu aproape două săptămâni de Comisia Europeană, care prevede că BCE va deveni instituţia unică de supraveghere bancară în zona euro, dar şi în statele UE din afara spaţiului euro care solicită să adere la sistem.

"Pieţele financiare urmăresc Europa şi vor să vadă rezultate. Cu toate acestea, măsurile trebuie să fie luate în mod riguros, trebuie să fie de calitate. Vom vedea apoi cât durează", a afirmat Merkel la întâlnirea de sâmbătă de la Ludwigsburg, Germania, unde cei doi lideri au marcat aniversarea reconcilierii celor două state după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Divergenţe,
Merkel-Hollande,
lideri
/actualitate/divergente-merkel-hollande-cei-doi-lideri-nu-se-inteleg-in-privinta-uniunii-bancare-10113165
10113165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.