Din 100 de beculeţe din pomul de Crăciun din România, 67 sunt aprinse din surse termo şi hidro şi 3 de energia solară

Postat la 21 decembrie 2016 51 afişări

Energia consumată în România provine în proporţie de 94% din producţia autohtonă, cea mai mare parte din termocentrale şi hidrocentrale, şi 6% din import - proporţii care se pot reflecta chiar în cele 100 de beculeţe ale instalaţiei din pomul de Crăciun, reiese din datele INS consultate de MEDIAFAX.

Din 100 de beculeţe din pomul de Crăciun din România, 67 sunt aprinse din surse termo şi hidro şi 3 de energia solară

Resursele de energie generate în acest an (în primele 10 luni – ultima raportare) au provenit în proporţie de 94% din producţia autohtonă şi 6% din import, arată datele Institutului Naţional de Stratistică (INS). Astfel că, în instalaţia noastră, energia din producţia autohtonă aprinde 94 de beculeţe, iar energia adusă din import aprinde 6 beculeţe.

Detaliat pe surse de energie, cea produsă în termocentrale (37% din total) aprinde cele mai multe beculeţe (37), urmată de cea produsă în hidrocentrale (30%), care aprinde 30 de beculeţe.

Energia produsă de Nuclearelectrica (17% din total resurse) aprinde 17 beculeţe din 100, apoi cea obţinută în centralele electrice eoliene aprinde 7 beculeţe, iar cea obţinută în centralele fotovoltaice (panouri solare) aprinde 3 beculeţe. Soarele, am putea spune, aprinde trei beculeţe din pomul de Crăciun.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Adevăratul indicator al crizei: numărul de angajaţi din companii a coborât pentru prima dată sub 4 milioane de oameni. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Ioana Răduca, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.