Dilema timbrului de mediu: Să se plătească acum taxa sau să se aştepte decizia finală cu privire la eliminare?

Autor: Silvana Chiujdea Postat la 29 decembrie 2016 191 afişări

Timbrul de mediu este în continuare valabil, iar cei care înmatriculează acum un automobil nou sau second-hand trebuie să achite taxa înainte de a înregistra maşina

Pe de altă parte, la data de 9 iunie 2016, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a emis o decizie prin care statul român este obligat să restituie şi timbrul de mediu (taxa auto în vigoare) pentru maşinile la mâna a doua, după ce şi celelalte trei forme ale taxei au fost declarate nelegale. Impactul bugetar estimat de Guvern este de 6,5 miliarde de lei, scrie Ziarul Financiar.

Mai mult, Timbrul de mediu cu toate că încă se mai plăteşte la înmatricularea unei maşini, chiar actualul ministru al mediului susţine că plătitorul îşi poate recupera banii pe cale administrativă, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, fie pe cale judecătorească, dacă contribuabilul dă statul în judecată. Astfel, chiar dacă plăteşte taxa, contribuabilul poate cere imediat banii înapoi. Pe de altă parte, banii din timbru sunt utilizaţi în programe precum Rabla sau Casa Verde, care după eliminarea acestuia ar putea rămâne fără finanţare.

Citeşte continuarea articolului pe ZF

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timbru de mediu,
taxe,
masina,
auto,
taxa auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.