Diferenţa între liderii îngenuncheaţi ai României şi tăria grecilor

Postat la 01 iulie 2015 2129 afişări

Diferenţa între liderii îngenuncheaţi ai României şi tăria grecilor

Publicarea pachetului de măsuri pe care Grecia ar trebui să-l adopte ca să rămână în continuare credibilă în faţa finanţatorilor internaţionali arată cum România a fost îngenuncheată în 2009 şi 2010 deşi datoria publică era doar la 20% din PIB, în timp ce Grecia stă în pi­cioare la 170% datorie publică din PIB.

Finanţatorii internaţionali cer Greciei abia acum majorarea TVA la încălţăminte, haine şi alte bunuri şi servicii -  în afară de mâncare şi apă -  de la 13% la 23%.

Este uimitor cum o ţară aflată sub pre­siu­nea uriaşă a finanţatorilor internaţionali a reuşit în toată această perioadă să menţină TVA de 13% la majoritatea bunurilor şi ser­viciilor.

Ce au făcut până acum FMI, Banca Mon­dială şi Comisia Europeană dacă nu i-au con­vins pe greci să ridice plafonul TVA de la 13% la 24% sau, de ce nu, la 27% ca în Ungaria?

Diferenţa între liderii îngenuncheaţi ai României şi tăria grecilor 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
diferenta,
lideri,
datorie publica,
pib,
tva,
adoptare
/actualitate/diferenta-intre-liderii-ingenuncheati-ai-romaniei-si-taria-grecilor-14523408
14523408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.