Diaspora a uitat de scandalul de la alegeri: doar 5.627 dintre românii din străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă

Postat la 30 august 2016 59 afişări

Diaspora a uitat de scandalul de la alegeri: doar 5.627 dintre românii din străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că până luni, 29 august, s-au înscris în registrul electoral 7.512 români din diaspora, dintre care 5.627 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar restul de 1.885 pentru votul în secţiile de votare.

Singura localitate din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscrişi în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secţii de votare este Soroca, din Republica Moldova, în care s-au înscris înregistrat 115 cetăţeni români cu drept de vot. În aceeaşi ţară, foarte aproape de îndeplinirea acestei condiţii este localitatea Căuşeni, unde s-au înscris în Registrul electoral 95 de alegători.

Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă au fost depuse în 38 de ţări, iar cele cu opţiunea pentru votul în secţiile de votare au fost depuse în 31 de ţări.

AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.