Diaconescu: Nu m-am consultat cu Traian Băsescu, preşedintele a spus ceea ce a avut de spus

Autor: Alina Novaceanu Postat la 18 august 2014 43 afişări

Cristian Diaconescu a declarat, luni, că nu s-a consultat cu preşedintele Traian Băsescu atunci când a decis să candideze ca independent la alegerile prezidenţiale şi nu ştie dacă are sprijinul acestuia, menţionând că şeful statului a spus ceea ce a avut de spus.

Întrebat dacă are sprijinul lui Traian Băsescu pentru candidatura sa independentă la alegerile prezidenţiale, Diaconescu a spus: "Nu ştiu, e o întrebare pe care s-o puneţi preşedintelui Traian Băsescu".

El a adăugat că nu s-a consultat cu preşedintele pe această temă.

"Preşedintele s-a exprimat, a spus ce a avut de spus, eu m-am exprimat, păstrez determinarea de a continua această candidatură independent, de acum încolo fiecare ştie ce are de făcut", a afirmat Diaconescu.

De asemenea, el a declarat că nu a informat-o pe Elena Udrea despre decizia sa de a candida ca independent la prezidenţiale şi de a demisiona din PMP, precizând că nu va participa nici la Consiliul Naţional al partidului, care se reuneşte marţi.

"Nu accept niciun fel decizie... Dacă partidul doreşte să sprijine un independent, de ce nu?", a spus Diaconescu, adăugând că şi dacă PMP decide ca el să fie candidatul partidului în continuare nu se va răzgândi şi va rămâne independent.

Diaconescu a mai arătat că decizia sa de a candida independent a fost luată după ce unii colegi din PMP au iniţiat demersul de a schimba candidatul fără să-l informeze şi fără să aibă o discuţie preliminară cu el.

"În urmă cu zece zile unii colegi din PMP au iniţiat dmersul de schimbare a candidatului la Preşedinţie, nu am fost informat de colegi, nu am avut o discuţie preliminară, am văzut din presă faptul că au indenţia de a schimba candidatul", a spus Diaconescu, arătând că l-a deranjat minciuna, dar nu vrea să intre într-o polemică cu cei din PMP şi că e normal ca partidul să decidă şi să suporte consecinţele.

"Din statutul de candidat oficial, decis statutar, am văzut în presă că am devenit o propunere de a fi candidat. Îmi asum să opresc acest proces, din experienţa mea aceste dispute creează confuzie de mobilizare în rândul cetăţenilor, considerând că o nouă decizie nu-şi are rostul. Vreau să vă spun că îmi anunţ candidatura ca independent la Preşedinţia României, nu voi mai fi membru al PMP", a adăugat Diaconescu.

El a mai spus că va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară şi că face apel la cei care au plecat din fundaţie să se întoarcă.

"Voi rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, este o organizaţie pe care am înfiinţat-o şi am susţinut-o ferm. Fac apel la cei care au plecat din fundaţie să-şi reconsidere poziţia şi să se întoarcă pentru că împreună avem şanse să reconstruim România, fără minciuni şi cu încredere vom trece peste problemele de astăzi", a adăugat Cristian Diaconescu.

Diaconescu a mai spus că înlocuirea unui candidat stabilit statutar este fără precedent şi că evaluările lui şi ale colegilor din PMP au fost diferite în privinţa strângerii semnăturilor.

El a arătat că va strânge semnăturile pentru candidatura sa ca independent, iar când le va pune pe masă va fi o surpriză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DIACONESCU,
CANDIDATURĂ,
PREŞEDINŢIE
/actualitate/diaconescu-nu-m-am-consultat-cu-traian-basescu-presedintele-a-spus-ceea-ce-a-avut-de-spus-13107591
13107591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.