Dezvoltatorii care au cumpărat terenul Policolor plătesc 5 milioane euro pentru platforma Turbomecanica

Autor: Cristina Cuncea Postat la 19 februarie 2015 263 afişări

Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, care au cumpărat în vara anului trecut terenul de 13,8 hectare al fabricii Policolor din Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, vor prelua şi platforma industrială Turbomecanica din cartierul Militari, pentru care vor plăti 23 milioane lei (5,1 milioane euro).

"2014 a fost primul an post-criză când au fost înregistrate în Bucureşti tranzacţii cu terenuri pentru proiecte rezidenţiale de mari dimensiuni. Acest segment de piaţă a fost dominat de cumpărători locali, primii care au speculat scăderea ofertei de locuinţe. Unul dintre aceşti jucători este Metropolitan Residence (controlată de Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, n.r.) care au cumpărat terenul fabricii Policolor (13,8 hectare) în estul Bucureştiului şi cel al Turbomecanica (3,3 hectare) în vestul Capitalei", se arată într-un raport al companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

Cei doi investitori au construit ca persoane fizice circa 1.500 de locuinţe în Popeşti-Leordeni, în sudul Bucureştiului.

Pe terenul de 14 hectare cumpărat de la Policolor dezvoltatorii au anunţat că vor să construiască în patru etape un proiect rezidenţial, care se va întinde pe 150.000 metri pătraţi şi va include aproximativ 6.000 de apartamente. Termenul de finalizare este estimat pentru anul 2017, iar investiţia totală va depăşi cu mult suma de 100 de milioane de euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale investitorilor.

Georgescu şi Drăgulin au în diverse etape de construcţie mai multe proiecte în zone precum Aviaţiei, Policolor sau Mihai Bravu din interiorul Capitalei.

Pentru preluarea terenului de la Turbomecanica investitorii au ajuns la un acord la sfârşitul lunii noiembrie, însă contractul a fost aprobat de acţionarii companiei luna trecută.

Producătorul de componente pentru industria aeronautică Turbomecanica a scos la vânzare terenul după finalizarea relocării producţiei, iar banii obţinuţi în urma tranzacţiei vor fi utilizaţi pentru achitarea unui credit de la BRD.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al companiei, Radu Viehmann, deţine 25,9% din acţiuni, iar Dana Maria Ciorapciu are 15,1% din titluri. Restul de 59% din acţiuni aparţine altor investitori de pe bursă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURBOMECANICA,
TEREN,
/actualitate/dezvoltatorii-care-au-cumparat-terenul-policolor-platesc-5-milioane-euro-pentru-platforma-turbomecanica-13855808
13855808
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.