Dezvoltarea comerţului modern a limitat creşterea preţurilor la alimente
Dezvoltarea comerţului modern în perioada 2000-2011 a avut ca efect limitarea creşterii preţurilor la alimente, majorarea cu un procent a ponderii acestui tip de retail ducând la scăderea preţurilor cu 0,88 puncte procentuale, potrivit unui studiu prezentat miercuri de analistul Liviu Voinea.a
Studiul realizat de Voinea şi prezentat la conferinţa Mediafax Talks about Competition arată că în perioada analizată extinderea comerţului de retail a avut ca efect moderarea preţurilor alimentelor cu 34%, dacă se ia în calcul creşterea cotei de piaţă şi cu 25% dacă influenţa este determinată în funcţie de numărul de magazine deschise.
Studiul a analizat influenţa dezvoltării reţelelor de retail modern asupra preţurilor alimentelor, având în vedere că acest fenomen se traduce prin intensificarea concurenţei, omogenitatea produselor economice de scară şi putere de negociere mai mare.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro