Dezvăluiri senzaţionale: turcii îi acuză pe americani că ar fi "închis ochii" la pregătirea loviturii de stat

Postat la 20 iulie 2016 959 afişări

Dezvăluiri senzaţionale: turcii îi acuză pe americani că ar fi "închis ochii" la pregătirea loviturii de stat

Avioane de vânătoare folosite în tentativa de lovitură de stat din Turcia au fost alimentate în zbor de o aeronavă decolată de la baza aeriană turcă Incirlik, utilizată parţial de Statele Unite, afirmă surse militare turce, sugerând că Departamentul american al Apărării ştia de complot.

Starea relaţiilor dintre Ankara şi Washington depinde în prezent de o serie de date radar care ar face legătura directă între baza aeriană Incirlik, situată în sudul Turciei şi utilizată parţial de SUA, şi organizatorii tentativei de lovitură de stat împotriva Administraţiei Recep Tayyip Erdogan, notează cotidianul italian La Repubblica.

Mulţi dintre apropiaţii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan sunt convinşi că Pentagonul avea cunoştinţă de planurile generalilor rebeli turci, existând indicii că reţeaua de comunicaţii a NATO ar fi fost utilizată pentru coordonarea loviturii de stat. Însă, până acum, singura dovadă clară împotriva SUA este următoarea: cel puţin un avion militar de alimentare în zbor a decolat de la Baza Incirlik.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dezvaluiri-senzationale-turcii-ii-acuza-pe-americani-ca-ar-fi-inchis-ochii-la-pregatirea-loviturii-de-stat-15533177
15533177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.