DEZVĂLUIRI despre dosarul Rovinari-Turceni. Ce spune un martor despre Victor Ponta

Postat la 02 noiembrie 2016 82 afişări

La termenul de marţi au fost audiaţi alţi doi martori, Radu Cernov, fost partener la Şova şi Asociaţii şi fost consilier personal al lui Dan Şova, şi Amalia Raţiu, fost asociat al firmei.

DEZVĂLUIRI despre dosarul Rovinari-Turceni. Ce spune un martor despre Victor Ponta

În ceea ce priveşte colaborarea lui Victor Ponta cu firma de avocatura a lui Dan Şova, Cernov a declarat instanţei că are cunoştinţă despre existenţa unei convenţii între firmele deţinute de cei doi.

"În 2007 s-a încheiat o convenţie între cele două firme. Această convenţie a fost în vigoare până la începutul lio 2009 şi avea fixat un onorariu indiferent de conlucrare, fiind un fel de abonament. Activitatea de conlucare cu avocaţii firmei noastre s-a desfăşurat privind MFA Mizil. De acesta se ocupa Iacob Bogdan. Nu ştiu daca Victor Ponta a figurat pe site-ul firmei ca asociat. Erau discuţii ca firmele să fuzioneze, nu doar să colaborăm, dar nu s-au concretizat. L-am văzut pe Victor Ponta venind o dată la firmă, din câte îmi aduc aminte. Nu pot preciza scopul vizitei lui Victor Ponta la firma de avocatura în perioada în care se discuta fuziunea celor două entităţi. I-a fost repartizat un loc în firma. În 2007-2009 s-au întocmit rapoarte de activitate între SCA Şova şi Asociaţii şi firma de avocatura a lui Victor Ponta. Am constatat personal în ianuarie 2009, când documentele SCA Şova şi Asociaţii au fost preluate de mine ca urmare a retragerii lui Dan Şova şi dobândirii de către mine a calităţii de coordonator. Am primit un biblioraft cu arhiva acestor rapoarte. Nu le-am lecturat şi nu ştiu la ce se refereau. Am pus la dispoziţia organelor documentele respective când a avut loc un control fiscal. Ulterior, Victor Ponta ne-a solicitat o copie a rapoartelor deoarece şi la cabinetul lui avea loc un control fiscal. Victor Ponta nu a discutat direct cu mine, ci un angajat al firmei a luat legatura cu Ciurcu Simona, care m-a înştiinţat. Eu mi-am dat acordul să fie trimise. Nu a existat o corespondenţă scrisă, predarea făcându-se ca urmare a cererii verbale", le-a mai spus Radu Cernov judecătorilor.

CITEŞTE INTEGRAL ARTICOLUL AICI

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
victor ponta,
dezvaluiri,
dosar,
turceni-rovinari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.