Dezastru la investiţiile străine: doar 133 mil. € în octombrie

Postat la 14 decembrie 2011 12 afişări

Investiţiile străine directe s-au pră­buşit pe parcursul acestui an şi nici luna octombrie nu a adus semnale încurajatoare, nivelul fiind de doar 133 mil. euro.

"Datele privind investiţiile străine directe publicate astăzi nu schimbă imaginea conturată de cifrele anterioare - ima­gine pe care noi o interpretăm drept dez­amăgitoare", spune Vlad Muscalu, economist la ING Bank.

În mai toate discursurile premierul Emil Boc aminteşte de crearea de locuri de muncă şi de investiţiile străine directe (ISD), dar nivelul ISD arată că infrastructura deficitară şi tergiversarea eficientizării şi restructurării sectorului public şi-au spus cuvântul. Investitorii străini par să nu creadă în politica guvernului Boc. Evoluţia ISD oglindeşte percepţia străinilor faţă de România şi atractivitatea mediului de afaceri. Deşi economia a revenit pe creştere în acest an, după doi ani de recesiune, investitori străini nu s-au grăbit să vină în România.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
dezastru,
scadere,
financiar
/actualitate/dezastru-la-investitiile-straine-doar-133-mil-in-octombrie-9059618
9059618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.