Dezastru în curtea nemţilor: Colosul bancar Deutsche Bank se prăbuşeşte la minim istoric pe bursa de la Frankfurt înainte de AGA

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 mai 2019 338 afişări

Dezastru în curtea nemţilor: Colosul bancar Deutsche Bank se prăbuşeşte la minim istoric pe bursa de la Frankfurt înainte de AGA

Acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank s-au prăbuşit luni la un nou minim istoric, cu câteva zile înainte ca investitorii să se întâlnească în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), potrivit Reuters.

Astfel, luni la ora 13.40, acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau la preţul de 6,63 euro per acţiune, în scădere cu 3,1% de la începutul şedinţei, la o capitalizare bursieră de circa 13,7 miliarde euro.

Per total, acţiunile au scăzut cu peste 37% de la AGA din 2018.

Colosul german este lovit de probleme pe toate fronturile încât drumul revenirii spre profitabilitate a fost o cursă lungă cu rezultate minime în ultimi ani.

Investitorii au mai prins speranţă pentru o scurtă perioadă la începutul anului când toate discuţiile publice arătau că problematica bancă germană poate realiza o fuziune cu Commerzbank.

Speranţele au dispărut însă iar sentimentul pieţei faţă de acţiunile Deutsche Bank a revenit la stadiul de neîncredere odată cu anunţul că negocierile au eşuat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.