Decizie radicală luată de preşedintele unei ţări europene. În prima zi de mandat a decis să dizolve parlamentul

Postat la 20 mai 2019 61 afişări

Volodimir Zelenski, noul preşedinte al Ucrainei, a anunţat luni că va iniţia procedura de dizolvare a Radei Supreme, legislativul unicameral de la Kiev, subliniind necesitatea convocării de alegeri legislative anticipate, informează agenţia de ştiri UNIAN.

Decizie radicală luată de preşedintele unei ţări europene. În prima zi de mandat a decis să dizolve parlamentul

Noul lider de la Kiev a făcut anunţul privind dizolvarea Parlamentului într-un discurs după ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte.

"Dizolv cea de-a 8-a Radă Supremă. Glorie Ucrainei", a afirmat Zelenski. Anterior, presa a dezvăluit existenţa unui proiect de decret pregătit pentru noul preşedinte care prevede dizolvarea Parlamentului şi convocarea de alegeri anticipate.

Zelenski ar urma să promulge acest decret după ceremonia de învestire, care are loc luni.

Totodată, noul lider de la Kiev a cerut Radei să reinstituite răspunderea penală pentru îmbogăţire fără justă cauză şi modificarea legislaţiei electorale.

Dmitri Razumkov, un consilier al noului preşedinte, a declarat anterior că există mai multe precondiţii pentru dizolvarea Parlamentului, inclusiv lipsa unei coaliţii guvernamentale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
kiev,
anunt,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.