Deutsche Telekom preia participaţia de 49% a statului slovac la Slovak Telekom, pentru 900 milioane de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 19 mai 2015 111 afişări

Deutsche Telekom a încheiat marţi un acord cu guvernul Slovaciei pentru preluarea de la acesta a unei participaţii de 49% la Slovak Telekom, la care va deveni astfel singurul proprietar, pentru suma de 900 de milioane de euro.

"Am continuat procesul de vânzare a participaţiei statului la Slovak Telekom, iar suma oferită de Deutsche Telekom este peste valoarea unei oferte de vânzare la bursă, stabilită la circa 750 milioane de euro", a declarat ministrul slovac de Finanţe Peter Kazimir, transmite MarketWatch.

El s-a referit la anularea recentă a vânzării participaţiei de 49% la Slovak Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii mobile şi fixe din Slovacia, la bursele din Londra, Bratislava şi Praga.

Deutsche Telekom, care deţine deja 51% din acţiunile Slovak Telekom, devine prin preluarea participaţiei statului slovac singurul proprietar al companiei.

Grupul german şi guvernul slovac au mai convenit ca 100 de milioane de euro din preţul convenit să fie blocate într-un cont escrow, până la finalizarea unor litigii în care este implicată Slovak Telekom.

Cei doi acţionari au decis şi reluarea plăţii de dividende de către Slovak Telekom, ceea ce va face ca statul să primească 16 milioane de euro din profitul net din 2014 al companiei, de 43,6 milioane de euro.

Anterior, guvernul slovac a criticat Deutsche Telekom pentru că a refuzat să distribuie dividende din profitul Slovak Telekom.

Este probabil ca guvernul să folosească veniturile din vânzarea Slovak Telekom pentru rambursarea unor împrumuturi publice sau la preluarea unor active de generare a electricităţii, scoase la vânzare de compania italiană Enel.

Grupul german Deutsche Telekom desfăşoară operaţiuni în aproximativ 50 de ţări şi are circa 229.000 angajaţi la nivel mondial.

În România, grupul Deutsche Telekom este prezent prin Telekom Romania Communications, divizie care acoperă operaţiunile fixe, şi Telekom Romania Mobile Communications, divizie de telecomunicaţii mobile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEUTSCHE TELEKOM,
SLOVACIA,
/actualitate/deutsche-telekom-preia-participatia-de-49-a-statului-slovac-la-slovak-telekom-pentru-900-milioane-de-euro-14295818
14295818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.