DESPĂGUBIRE RECORD: O companie de ţigări din SUA, somată să plătească 23,6 miliarde de dolari unei văduve

Postat la 20 iulie 2014 64 afişări

Un tribunal din Florida a decis ca o americancă, văduva unui bărbat ce a murit de cancer pulmonar, să primească o despăgubire-record în valoare de 23,6 miliarde de dolari de la compania producătoare de ţigări RJ Reynolds Tobacco Company, informează CNN.

DESPĂGUBIRE RECORD: O companie de ţigări din SUA, somată să plătească 23,6 miliarde de dolari unei văduve

 Potrivit CNN, Cynthia Robinson a dat în judecată compania de ţigări în anul 2008, solicitând despăgubiri pentru moartea soţului ei, Michael Johnson, în 1996, susţinând că bărbatul a murit de cancer pulmonar din cauza fumatului.

Ea a argumentat că RJ Reynolds Tobacco Company nu a informat corect privind pericolul dependenţei de nicotină şi că fumatul poate conduce la apariţia cancerului pulmonar. Michael Johnson a început să fumeze când avea 13 ani şi a murit la 36 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/despagubire-record-o-companie-de-tigari-din-sua-somata-sa-plateasca-23-6-miliarde-de-dolari-unei-vaduve-12944291
12944291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.