Desculţii din Cizmă: cum i-a sărăcit criza pe italieni

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 iunie 2013 104 afişări

Un raport dezolant al Institutului de statistică italian anunţă că la finele anului trecut erau 15 milioane de italieni care se confruntau cu sărăcia, din care 8,5 erau într-o situaţie economică foarte proastă - cifră dublă faţă de 2010.

Desculţii din Cizmă: cum i-a sărăcit criza pe italieni

Peste 16% dintre italieni nu şi-au permis anul trecut să consume alimente bogată în proteine măcar o dată la două zile, iar 9 milioane de oameni au renunţat la asistenţa medicală, fiindcă n-au bani. Economia a intrat în recesiune la sfârşitul lui 2011, iar OECD estimează că se va întoarce la o creştere modestă abia de la anul (0,4%), după ce va încheia anul în curs cu o scădere de 1,8%.

"Ocuparea forţei de muncă va continua să se reducă, punând presiune pe bugetele gospodăriilor şi limitând cheltuielile de consum, iar pierderile băncilor vor împiedica o relansare a economiei prin credite pentru investiţii şi consum", notează OECD. Rata şomajului în Italia este în prezent de 11,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
italia,
criza,
saracie,
consum,
statistica,
somaj,
economie
/actualitate/descultii-din-cizma-cum-i-a-saracit-criza-pe-italieni-10918201
10918201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.