Deputaţi ruşi cer interzicerea articolelor despre anexarea Crimeei apărute în Wikipedia

Autor: Anna Primac Postat la 26 septembrie 2014 30 afişări

Deputaţi din cadrul Partidului Liberal-Democrat rus (LDPR) au cerut Serviciului federal pentru monitorizarea comunicaţiilor să introducă pe "lista neagră" a site-urilor interzise paginile din Wikipedia cu articole privind anexarea Crimeei de către Moscova, relatează agenţia Itar-Tass.

Potrivit ziarului rus Izvestia, deputatul Roman Hudiakov s-a adresat şefului serviciului Roskomnadzor, Aleksandr Jarov, cu rugămintea de a interzice paginile online cu articole în care "aderarea" Crimeei şi Sevastopolului la Rusia este calificată drept "anexare".

"În calitate de parlamentar şi patriot al ţării mele, sunt foarte indignat de faptul că în Wikipedia sunt prezente afirmaţii privind o presupusă anexare a Crimeei. Consider că instituţiile competente trebuie să ia măsuri în mod urgent. Din acest motiv, noi am trimis către Roskomnadzor o scrisoare cu privire la acest subiect", a declarat Hudiakov.

Reprezentanţii serviciului Roskomnadzor şi ai site-ului Wikipedia.org au refuzat să comenteze.

Republica ucraineană Crimeea a fost alipită Rusiei la jumătatea lui martie, în urma unui referendum privind statutul său politic.

Autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi denunţă anexarea peninsulei de către Moscova.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
CRIMEEA,
INTERNET
/actualitate/deputati-rusi-cer-interzicerea-articolelor-despre-anexarea-crimeei-aparute-in-wikipedia-13351118
13351118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.