Deficit bugetar de 2,5% la finele anului. Veniturile şi cheltuielile au scăzut ca pondere în PIB

Postat la 29 ianuarie 2014 21 afişări

Execuţia bugetară s-a încheiat anul trecut cu un deficit de 2,5% din PIB, Guvernul încadrându-se în ţinta convenită cu FMI şi Comisia Europeană, în condiţiile reducerii ponderii veniturilor şi cheltuielilor în PIB, fiecare cu 0,9 puncte procentuale.

Deficit bugetar de 2,5% la finele anului. Veniturile şi cheltuielile au scăzut ca pondere în PIB

 "Conform datelor operative, execuţia bugetului general consolidat în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2013 s-a încheiat cu un deficit de 15,77 miliarde lei, respectiv 2,5% din PIB, încadrându-se în ţinta stabilită, de 15,9 miliarde lei (2,5% din PIB), ca obiectiv al politicii bugetare pe acest an şi aprobată la ultima rectificare bugetară", arată Ministerul Finanţelor.

După primele 11 luni, deficitul a fost de 9,8 miliarde de lei, respectiv 1,56% din PIB, astfel că în luna decembrie cheltuielile au depăşit veniturile cu 6 miliarde de lei.

Autorităţile române au negociat cu FMI în luna noiembrie o nouă ţintă de deficit pentru acest an, în creştere de la 2,3% la 2,5% din PIB, diferenţă care să se refledcte exclusiv în cheltuieli suplimentare pentru co-finanţarea proiectelor realizate din fonduri europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deficit-bugetar-de-2-5-la-finele-anului-veniturile-si-cheltuielile-au-scazut-ca-pondere-in-pib-11985389
11985389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.