Declin istoric: Economia Hong Kong-ului intră în recesiune

Autor: Departamentul Economic Postat la 31 octombrie 2019 132 afişări

Declin istoric: Economia Hong Kong-ului intră în recesiune

Economia din Hong Kong a scăzut cu 3,2% în trimestrul al treilea din 2019, conform  Departamentului de recensământ şi statistică, o contracţie extrem de accentuată care vine după o reducere a PIB cu 0,4% în aprilie-iunie.

The Guardian relatează că protestele pro-democraţie în curs de desfăşurare au afectat economia, care a scăzut la un nivel apropiat de cel din primul trimestru al anului 2009, în plină criză economică mondială.

Guvernul din Hong Kong spune că economia a intrat în recesiune tehnică şi că „impactul sever” al „incidentelor sociale” în acest an a provocat această deteriorare.

De asemenea, oficialii estimează că sentimentele investitorilor, dar şi consumul vor fi în continuare afectate de confruntările din ce în ce mai violente dintre manifestanţi şi poliţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HONG KONG,
ECONOMIC,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.