Decizia STRATEGICĂ luată de Agroland, o afacere dedicată jumătăţii de ţară pe care cele mai multe companii o ignoră

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 august 2014 1001 afişări

Decizia STRATEGICĂ luată de Agroland, o afacere dedicată jumătăţii de ţară pe care cele mai multe companii o ignoră

Agroland, cea mai mare reţea de magazine agricole din România, cu 17 ani de experienţă în vânzarea de pui de o zi, furaje pentru animale, articole pentru gradină şi hrană pentru animale de companie dezvoltă acum o nouă linie de business, dedicată creşterii de păsări în aer liber.

Afacerea pornită în Timişoara are acum o reţea de 200 de magazine amplasate în oraşe reşedinţă de judeţ, oraşe mici şi localităţi importante din zona rurală, pune bazele unui program de creştere a păsărilor în libertate, în ferme de mici dimensiuni. Carnea de la păsările crescute în astfel de ferme va fi comercializată de Agroland sub marca “Puiul Rustic“, în supermarketuri şi hipermarketuri cu care compania are deja o relaţie contractuală.

Pogramul lansat de Agroland va include 80 - 100 de fermieri din toata tara, pana in prezent fiind deja selectionati o parte dintre acestia, iar in perioada urmatoare continua recrutarea de fermieri interesati sa se alature acestui program. Conditiile pe care un fermier trebuie sa le indeplineasca pentru a fi acceptat in programul “Puiul Rustic” vor fi comunicate curand pe site-urile companiei, dar vor fi preferati fermierii care sunt deja clienti ai Agroland.

Procesul de crestere din cadrul programului Puiul Rustic este total diferit de sistemul industrial, bazat pe metode de crestere intensiva, in cel mai scurt timp posibil. Pasarile din gama Rustic sunt crescute lent, in aer liber, cu o dieta echilibrata, complet vegetala. In acest sens, in program vor fi incluse numai soiuri cu crestere lenta, cu rezistenta mare si cu penajul colorat.  Pasarile vor fi sacrificate dupa minimum noua saptamani.

Toate etapele de creştere vor fi urmarite de medicii veterinari ai Agroland.

“Asiguram nutritia pasarilor crescute in aer liber si excludem total produsele de origine animala, utilizarea antibioticelor in scop preventiv fiind de asemenea interzisa. Misiunea noastra este comercializarea unui pui rustic crescut asa cum era odata, de catre bunicii nostrii”, spune Horia Cardos, director general, Agroland.

Agroland se va ocupa de toate etapele procesului de la livrarea de puiilor de o zi, a furajelor, la ridicarea pasarilor din ferma, abatorizarea si distributia produselor.

Investitia in lansarea acestui program se va ridica la 400.000 euro si va fi preponderent directionata catre achizitia si dotarea primelor ferme de mici dimensiuni.

Reprezentantii companiei estimeaza ca, intr-un an de la lansare, noua linie de business va genera 10% din cifra de afaceri a companiei. Agroland a incheiat anul 2013 cu vanzari de 16 milioane de euro, in crestere cu 23% fata de anul precedent.

Pana la finalul anului 2017, Agroland estimeaza ca va detine 50% din piata de carne de pasare provenita de la pasari crescute in aer liber, in ferme mici si hranite cu produse vegetale, dedicata tuturor celor care doresc sa-si aminteasca savoarea puiului crescut la curte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
decizie,
pasari,
ferme,
pui,
timisoara
/actualitate/decizia-strategica-luata-de-agroland-o-afacere-dedicata-jumatatii-de-tara-pe-care-cele-mai-multe-companii-o-ignora-13084487
13084487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.