Decathlon vrea sa deschida inca 15 magazine pana in 2015

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 decembrie 2010 58 afişări

Retailerul francez de articole sportive Decathlon a inaugurat cel de-al cincelea magazin din Romania, avand in plan sa ajunfa la un numar de 20 de magazine in urmatorii cel putin cinci ani, potrivit lui Florian Trusca, responsabilul cu expansiunea al companiei pe piata locala.

"Ritmul de extindere poate sa incetineasca odata ce reteaua ajunge deja la un numar mai mare de magazine, dar vom profita de orice oportunitate se iveste", a spus Trusca.

Cel de-al cincelea magazin a fost inaugurat ieri in incinta centrului comercial Grand Arena Mall din carierul Berceni pe o suprafata de 5.500 de metri patrati. Valoarea investitiei nu a fost facuta publica de catre oficialii Decathlon Romania, insa stocul de marfa care in mod normal valoreaza in jur de un milion de euro a costat in cazul acestui magazin cu cateva sute de mii de euro mai mult, suma careia i se adauga o serie de cheltuieli de amenajare. "Investitia nu a fost foarte mare, mai ales ca spatiul este in chirie", a mai spus oficialul companiei.

Pentru urmatoarele magazine, Decathlon nu exclude nici posibilitatea de a deschide in constructii proprii si vizeaza in prima faza magazinele cu un numar mare de locuitori.

Anul trecut, Decathlon Romania a inregistrat vanzari de 9,1 de milioane de euro din singurul magazin deschis la acel moment, in Militari. Pentru anul acesta, Florian Trusca a refuzat sa faca estimari, insa "pentru primul an de activitate al magazinului din Berceni, care este cel mai mare in acest moment, ne propunem sa atingem cel putin nivelul de vanzari realizate de magazinul din Iuliu Maniu", a spus el.

Retailerul a intrat pe piaţa româneasca in anul 2000 pe partea de productie. Astfel, Decathlon produce in România, prin intermediul parteneriatelor cu firme private, echipament sportiv pentru atletism, ciclism, ski, pantofi de sport si pentru munte, echipament pentru scufundari, biciclete sau patine cu rotile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Decathlon,
magazine,
deschidere
/actualitate/decathlon-vrea-sa-deschida-inca-15-magazine-pana-in-2015-7787185
7787185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.