De Paşti, românii au livrat cu 20% mai multe colete

Autor: Ioana Matei Postat la 27 aprilie 2017 69 afişări

Volumul de colete livrate în perioada sărbătorilor pascale din acest an au înregistrat o creştere de aproximativ 22%, comparativ cu acelaşi interval de timp al anului trecut, potrivit datelor deţinute de compania de coletărie şi curierat expres, comenzile provenite din e-commerce au generat aproximativ 40% din totalul livrărilor efectuate în această perioadă.

De Paşti, românii au livrat cu 20% mai multe colete

Potrivit datelor centralizate de DPD România, 13 aprilie a fost cea mai aglomerată zi pentru curieri. În ziua premergătoare Vinerii Mari s-au expediat cele mai multe colete atât pe segmentul B2B, cât şi pe segmentul B2C. În ceea ce priveşte industriile care au generat cele mai multe livrări în perioada sărbătorilor pascale, fashion-ul se situează pe prima poziţie în clasament. Topul este completat de produsele electronice, cele din zona de cosmetice şi accesorii home & deco.

„Aşa cum ne-a obişnuit, perioada sărbătorilor de Paşte rămâne una tradiţional aglomerată, care continuă să genereze de la an la an creşteri ale volumului de colete livrate de curierii noştri. Astfel că, în acest an, livrările DPD România au avut un avans de peste 20%, comparativ cu acelaşi interval din 2016. Cele mai multe livrări au fost realizate pe plan intern, cu o medie de circa 90% din totalul expedierilor efectuate de companie. Trimiterile din ţară în străinătate au avut o pondere de aproape 3%, în timp ce aproximativ 7% dintre coletele livrate de curierii DPD au ajuns din străinătate în ţară”, a declarat Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Topul zonelor din România cu cele mai multe expedieri naţionale de Paşte a fost dominat de Bucureşti-Ilfov, cu 73% din total, urmat de judeţul Cluj, cu uşor peste 7% din volume. Timişoara a generat aproximativ 6% din livrările naţionale DPD, iar Iaşi şi Braşov au înregistrat ponderi de 3%, respectiv 2% din numărul total al coletelor expediate de români.

De asemenea, datele companiei arată că în Bucureşti şi Ilfov s-au primit cele mai multe pachete în perioada de referinţă, circa 27% din total, urmate de Cluj, cu 9%, Timişoara, cu 8% din colete, Constanţa şi Iaşi, cu 7%, respectiv 6%. Cele mai multe pachete primite de români din străinătate au provenit din Ungaria, Germania, Italia, Anglia şi Bulgaria, ţări care au acoperit peste 70% din totalul livrărilor din străinătate în ţară, în perioada analizată.

Potrivit reprezentantului companiei, ponderea livrărilor pe segmentul B2B a fost de aproximativ 60%, iar diferenţa a fost generată de livrările pe segmentul B2C, dominate de e-commerce. DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoaşterea pieţei locale şi cele 2 servicii Predict şi Pallet One, DPD România oferă cea mai bună experienţă de livrare atât expeditorilor, cât şi destinatarilor. Cu o echipă de peste 600 de angajaţi şi francizori şi având acces la o reţea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual 8,5 milioane de colete.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.