De la Temelin la Cernavodă, energia nucleară este pe moarte în Europa în urma incidentului Fukushima

Postat la 14 februarie 2013 14 afişări

Construcţia unei centrale nucleare la Temelin, în apropiere de graniţa Cehiei cu Germania, este pusă sub semnul întrebării de prudenţa guvernelor faţă de pericolele presupuse de energia atomică după dezastrul din 2011 de la Fukushima, dar şi de scăderea preţurilor la energie în Europa.

Asemenea proiectelor similare din România şi Elveţia, contrucţia a două reactoare la Temelin, pregătită de companii din Rusia şi Statele Unite, ar putea pierde sursele de finanţare, pe fondul reducerii cererii pentru electricitate în Europa şi scăderii sprijinului politic pentru industria energiei nucleare, potrivit analiştilor şi investitorilor intervievaţi de Bloomberg.

"Viitorul energiei nucleare în Europa este într-adevăr foarte întunecat. Astfel de investiţii necesită prea mult capital, prea mult timp şi sunt pur şi simplu prea riscante", comentează de la Paris Mycle Schneider, consultant independent pe probleme de energie nucleară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Temelin,
Cernavodă,
Europa,
incident
/actualitate/de-la-temelin-la-cernavoda-energia-nucleara-este-pe-moarte-in-europa-in-urma-incidentului-fukushima-10562045
10562045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.