De ce vor ruşii să distrugă casa lui Hitler - GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 16 noiembrie 2012 1769 afişări

Dacă oficialii din oraşul austriac Braunau nu au încă un plan în legătură cu casa în care Hitler s-a născut, unui parlamentar din Rusia i-a venit o idee pe care mulţi au apreciat-o. Rusul este atât de hotărât, încât s-a apucat să strângă bani pentru a-şi duce la îndeplinire planul radical: cumpărarea şi distrugerea casei, potrivit informaţiilor publicate de ediţia online a cotidianului Der Spiegel.

Data de 20 aprilie 1889 a fost poate cea mai importantă din istoria micului oraş austriac Braunau: la adresa Salzburger Vorstadt numărul 15 s-a născut cel mai mostruos lider din toate timpurile. Iar acesta este un motiv pentru care şi în ziua de azi oraşul atrage atenţia întregii lumi.

Autorităţile locale sunt implicate în dezbateri legate de ce să facă cu spaţiul rămas gol, iar acestea au atras atenţia unui parlamentar rus. El este dispus să strângă suma de 2,2 milioane de euro astfel încât să intre în posesia locuinţei lui Hitler. Iar scopul lui este cel puţin ciudat. Frantz Klintsevich, membru al partidului preşedintelui Vladimir Putin Rusia Unită nu îşi doreşte să îşi petreacă vacanţele aici sau să transforme casa în muzeu, ci vine cu o soluţie mai radicală: demolarea.

"Aş cumpăra casa într-o clipă dacă aş avea banii" a declarat el pentru publicaţia rusescă Izvestia. "Dacă aş primi un ajutor financiar, aş cumpăra casa şi aş distruge-o imediat în scop demonstrativ." a adăugat el. Oligarhii nu s-au oferit să îi acorde ajutorul financiar de care are nevoie pentru îndeplinirea acestei dorinţe, în schimb Vadim Solovyov, membru al Partidului Comunist, s-a oferit să vină cu o contribuţie financiară: "Tot ce are legătură cu fascismul ar trebui şters de pe faţa pământului.

Frantz Klintsevich

Nimeni nu ar trebui să ştie că acel loc a existat vreodată" a declarat Vadim Solovyov pentru aceeaşi publicaţie. În urmă cu un an, în casa lui Hitler îşi avea sediul o organizaţie care servea persoanelor cu dizabilităţi. După mutarea acesteia, reprezentanţii oraşului Braunau au intrat într-o serie de dispute referitoare la modul în care va fi folosită clădirea. În toamna acestui an, primarul oraşului, Johannes Waidbacher a propus ca aceasta să fie transformată în apartamente locuibile, iar conflictul s-a generat odată cu propunerea unui grup de a transforma locul unde a copilărit Hitler în casă memorială.

Un istoric local a propus transformarea acesteia în ceea ce el numeşte "Casă a responsabilităţii" pentru promovarea înţelegerii interculturale. Soarta casei rămâne nehotărâtă şi supusă în continuare dezbaterilor, având în vedere faptul că proprietarul, Gerlinde P., nu îşi doreşte să vândă clădirea.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Politician,
rus,
Hitler,
casa,
distrugere,
nazism
/actualitate/de-ce-vor-rusii-sa-distruga-casa-lui-hitler-galerie-foto-10329902
10329902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.