De ce plăteşte acestă adolescentă o asigurare auto de şase ori mai mare decât preţul maşinii sale

Autor: Georgiana Călin Postat la 25 iulie 2016 6882 afişări

De ce plăteşte acestă adolescentă o asigurare auto de şase ori mai mare decât preţul maşinii sale

11.500 de lire pe an este valoarea asigurării maşinii unei adolescente de 19 ani, o sumă de şase ori mai mare decât preţul maşinii sale. Naomi Bowler din Folkestone, Kent este o adolescentă fără mari pretenţii, care câştigă 1.400 de lire pe lună şi până de curând îşi asigura maşina, un model Peugeot 206, cu o sumă de 96 de lire sterline pe lună. La un moment dat, un prieten de familie a sfătuit-o să încerce Aviva, iar suma exorbitantă cerută de compania de asigurări i-ar „mânca” majoritatea câştigurilor, care echivalează cu 10 părţi lunare a câte 1,107 lire şi un depozit de 1,923 lire. Adolescenta susţine că ar putea cumăra o maşină nouă în fiecare lună cu aceşti bani, deoarece Peugeot-ul său a costat-o doar 1,700 de lire în noiembrie anul trecut.

 „Am rămas uimită când am văzut cifrele. Mă aşteptam să fie destul de mare pentru că am carnet de conducere din decembrie anul trecut, dar m-am gândit că ar putea fi câteva mii pe an. Când am văzut pentru prima dată suma de 11.500 de euro am crezut că am înţeles greşit. Le-am reclamat acest lucru, dar nu păreau surprinşi deloc”, spune ea. După declaraţiile sale, maşina sa are 64.000 de mile şi o utiliează doar în scopuri sociale şi domestice, precum naveta la locul de muncă.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt Aviva a declarat: „Nu putem comenta cu privire la acest caz specific, dar în mod general asigurările pentru şoferii tineri sunt destul de mari, din cauza riscurilor crescute de accidente şi vătămări corporale grave. Cu toate că tipul de maşină condusă este unul dintre factorii care se iau în considerare la calcularea asigurărilor, este trist faptul că şoferii tineri sunt mult mai susceptibili de a fi implicaţi într-un accident grav şi costul acestor cereri – nu al autovehiculului în sine -  este cel cu care se confruntă tinerii şoferi”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masina,
asigurare,
crestere,
pret,
adolescent,
auto,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.