De ce nu vin străinii să petreacă Revelionul în România: Ofertele de pe Valea Prahovei şi Bucureşti versus Austria sau Paris

Postat la 30 noiembrie 2012 15 afişări

Preţurile mari practicate de hotelieri la munte, peste cele din Austria, Slovenia sau Bulgaria, opţiunile limitate de agrement, dar şi majoritatea restaurantelor şi magazinelor închise în prima zi din noul an ţin turiştii străini departe de România de Revelion, potrivit agenţiilor de turism.

Mai puţin de 1% din clienţii hotelurilor din România de Revelion sunt turişti străini, spre deosebire de ţări din zonă, precum Austria, Slovacia, Slovenia sau Cehia, unde străinii predomină în structurile de cazare, afirmă reprezentanţii agenţiilor de turism. "În România Revelionul este foarte scump în zona montană, dacă ne comparăm cu Bulgaria, Slovacia, Slovenia şi chiar cu Austria. Pe Valea Prahovei, un Revelion este mai scump decât în Elveţia şi costă cu 20-30% mai mult decât în Austria. Tarifele de la munte de la noi sunt cu 40% mai mari decât în Bulgaria", a declarat agenţiei MEDIAFAX Gheorghe Mărginean, proprietarul Karpaten Turism, cea mai mare agenţie din România specializată în incoming. El spune că nici Bucureştiul nu atrage turişti străini pentru a petrece noaptea dintre ani, aşa cum se întâmplă cu alte capitale europene.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
straini,
revelion,
tarife,
preturi
/actualitate/de-ce-nu-vin-strainii-sa-petreaca-revelionul-in-romania-ofertele-de-pe-valea-prahovei-si-bucuresti-versus-austria-sau-paris-10360458
10360458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.