De ce îşi urăsc românii locurile de muncă

Autor: Ana Raduta Postat la 03 decembrie 2011 33 afişări

Un studiu recent realizat de BestJobs arată că 66% dintre români nu îşi încurajează copiii să urmeze aceeaşi carieră ca a lor.

Într-un sondaj derulat pe site-ul BestJobs, la intrebarea "Ţi-ai încuraja copiii să urmeze aceeaşi cariera ca a ta?", doar 4% dintre respondenţi au spus că în mod categoric şi-ar încuraja copiii să le calce pe urme. 30% au răspuns că probabil i-ar direcţiona către aceleaşi domenii, în timp ce 66% au spus că în niciun caz nu i-ar incuraja să urmeze aceeaşi carieră.

Intrebaţi care consideră că ar fi domeniul de viitor pentru copiii lor, majoritatea (42%) au răspuns ca IT-ul este domeniul viitorului, iar 28% au spus că alegerea depinde exclusiv de copii. 3% i-ar îndrepta pe copii către marketing, 9% către inginerie, 6% către economie, 2% către vânzări, iar 7% înspre sănătate.

Sondajele au fost efectuate la nivel naţional pe pagina de candidaţi BestJobs, în perioada 10-19 noiembrie 2011.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-isi-urasc-romanii-locurile-de-munca-9024519
9024519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.