De ce este baconul atât de gustos

Postat la 27 octombrie 2015 96 afişări

De ce este baconul atât de gustos

Baconul este iubit peste tot în lume, în special, de americani. Potrivit Business Insider fiecare american consumă în medie 8 kilograme pe an.

Unii oameni sunt atât de legaţi de acest alimentar, încât au creat o aplicaţie pentru dating pentru iubitorii de bacon.

Întrebarea rămâne, de ce este atât de iubit baconul? În primul rând, în compoziţia alimentului se găsesc diferiţi compuşi (furan, aldehida sau cetona) care provin din acizi graşi ce se desintegrează în timpul gătitului şi contribuie la aroma specifică, dulce, a baconului.

În al doilea rând, este important şi rasa porcului de unde provine baconul. Se pare că, unele specii de porc sunt mai potriviţi pentru un asemenea produs.

În final, combinaţia de zaharuri şi aminoacizi la temperaturi ridicate creează aroma ademenitoare a baconului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-este-baconul-atat-de-gustos-14863679
14863679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.