De ce e rentabil sa regizezi un meci de box

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 noiembrie 2010 19 afişări

Cel mai recent scandal din Anglia legat de posibilul blat dintre David Haye si Audley Harrison a readus in atentia publicului un scenariu care pare din ce in ce mai credibil: “la box nu castiga cel mai bun, castiga cel care trebuie sa castige”.

Tabloidul britanic The Sun a chestionat doi experti in cititul buzelor pe tema imaginilor surprinse de camerele de luat vederi care au filmat cum, cu cateva clipe inainte sa-si puna adversarul la podea, David Haye i-a spus lui Audley Harrison ca urmeaza sa-i aplice "lovitura decisiva".

Terry Ruane, specialist de 63 de ani, surd, sustine ca Haye pare sa spuna "Now!" (Acum, n.r.). Celalalt expert, John Cassidy, considera ca David Haye i-ar fi spus "Get down!" (La pamant, n.r.)

Promotorul Frank Warren considera ca boxerilor nu ar trebui sa li se permita sa parieze pe rezultat sau pe runda in care castiga, ci pe o eventuala combinatie de variante, iar Haye a admis ca pariat pe meci si pe runda dupa confruntarea WBA cu Harrison, potrivit The Guardian.

"In Anglia si SUA e permis sa pariezi in varianta simpla, dar in Romania incercam la facem variante de pariuri ca la 6 din 49, ca sa nu parieze cineva doar pe castigator", spune promotorul roman Eduard Irimia. El considera ca motivele pe care le-ar putea avea promotorii pentru a regiza un meci se refera fie la castigurile din pariuri, pentru ca atat apropiatii castigatorului cat si ai invinsului pot paria in fond pe aceeasi persoana, sau pentru a creste valoarea unui pugilist prin spectacol. "Boxul din ziua de azi nu mai are acelasi continut eroic. Si cum e greu sa castigi prin KO la un meci de un asemenea nivel, poti sa mizezi pe o victorie spectaculoasa care sa-ti aduca si mai multi bani in meciul urmator", spune promotorul roman.

Pentru acest meci, David Haye a primit cinci milioane de lire sterline, din care doua milioane doar din drepturile de televizare, iar Harrison a castigat trei milioane.

David Haye a facut blat cu Audley Harrison de pe tare.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
box,
David Haye,
Audley Harrison,
blat
/actualitate/de-ce-e-rentabil-sa-regizezi-un-meci-de-box-7724143
7724143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.