De ce continua Farmec sa-si creasca cifra de afaceri?

Autor: Ioana Mihai Postat la 09 august 2011 33 afişări

In prima jumatate a anului 2011 cifra de afaceri a companiei Farmec a crescut cu 16,9%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 54,6 milioane lei.

"Desi piata bunurilor de larg consum a scazut in primele 6 luni cu 9,7%, iar vanzarile de produse nealimentare s-au redus cu 3,4%, conform celor mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS), piata cosmeticelor are o evolutie pozitiva. In acest context, am reusit sa crestem vanzarile in primul semestru cu aproape 17 procente", declara Mircea Turdean, director general Farmec Cluj-Napoca.

Investitiile realizate anul acesta au vizat achizitia de noi echipamente, amenajarea unei noi sectii de produse de curatenie. Planul de investitii cuprinde si implementarea unui program nou, ecologic, pentru reabilitarea termica a tuturor spatiilor existente, achizitia de echipamente si programe IT, modernizarea spatiilor de birouri si extinderea flotei auto.

Conform datelor furnizate de Nielsen, raportate pentru intervalul ianuarie-aprilie 2011, pe segmentul de ingrijire a fetei, brandul Gerovital a inregistrat o cota de piata de 13,5% din punct de vedere cantitativ, respectiv de 12,2% valoric. Pe segmentul tratamentelor de par, in primele patru luni ale acestui an, Gerovital a atins o cota de 26,5% valoric, fiind lider de piata. Laptele Doina s-a mentinut lider de piata pe segmentul produselor de curatare pentru fata, cu o cota de 15,55% - cantitativ.

"Lansarile de noi produse si intensificarea comunicarii au fost prioritare pentru compania noastra in primele 6 luni ale acestui an, iar produsele de ingrijire specifice sezonului de vara - noua gama Gerovital Sun si Gerovital Body Slim, au impulsionat si mai mult vanzarile companiei in ultimele luni", a mentionat Turdean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Farmec,
afaceri,
crestere
/actualitate/de-ce-continua-farmec-sa-si-creasca-cifra-de-afaceri-8590933
8590933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.