De ce ar valora Facebook 100 de miliarde de dolari, mai mult decat HP sau Amazon?

Postat la 18 iulie 2011 9 afişări

Reteaua sociala Facebook, care a ajuns la cateva sute de milioane de utilizatori in intrea¬ga lume, a ajuns un etalon pentru companiile online a caror valoare a explodat, depasind astfel giganti IT precum HP, care are zeci de mii de angajati si venituri mult mai mari, scrie Wall Street Journal.

Facebook valora 15 miliarde de dolari in octombrie 2007 - cand Microsoft a facut o in¬ves¬titie in companie si aproximativ 84 de miliarde de dolari in prezent, luand in calcul tran¬zactiile cu actiuni de pe pietele private de titluri.

De asemenea, unii analisti estimeaza insa ca Facebook ar putea valora in cazul unei listari pe bursa in 2012 peste 100 de miliarde de dolari. In acest context, WSJ a intrebat mai multi analisti si manageri de ce ar valora insa Facebook 100 de miliarde de dolari acum si in ce masura ar mai avea loc de crestere reteaua sociala in viitor.

Facebook ar putea avea in 2015 o valoare de piata de 140 de miliarde de dolari, estimeaza Geoff Young, 52 de ani, seful Redpoint Ven¬tures, un fond de investitii specializat in start-up-uri din online. "Facebook are potentialul de a valora atat de mult si poate chiar mai mult decat Google din cauza numarului mare de uti¬lizatori la nivel global si a potentialului de crestere virala pe care il are", spune Young.

Pu¬nand in balanta cresterea estimata a pietei de publicitate online si cota de piata a Face¬book, Young estimeaza, spre exemplu, ca re¬teaua so¬ciala ar putea avea in 2015 venituri de 7 mld. dolari doar din afisarea de bannere publi¬citare pentru clientii din Statele Unite. Re¬pre¬zen¬tantul fondului crede ca in 2015 Facebook ar putea avea venituri de 19 mld. $. Cu o marja de profit de 40% inaintea taxelor si un multiplu de 25 aplicat castigurilor, ar rezulta o valoare de putin sub 140 mld. dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
HP,
Amazon
/actualitate/de-ce-ar-valora-facebook-100-de-miliarde-de-dolari-mai-mult-decat-hp-sau-amazon-8503611
8503611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.