De ce ar putea deveni Hobbitul noul Avatar – GALERIE FOTO

Autor: Ioana Matei Postat la 17 decembrie 2012 35 afişări

“Hobbitul: o călătorie neaşteptată” a făcut o “călătorie neaşteptată” spre topul clasamentelor box office din SUA, stabilind un nou record pentru luna decembrie, potrivit wsj.com.. Filmul a adus 84.8 milioane de dolari în primul weekend de lansare în cinematografele din America de Nord, eclipsând recordul anterior pentru această lună a filmului „Legenda vie”(„I am legend”) de 77.2 milioane de dolari în 2007.

Câştigul adus de "Hobbitul: o călătorie neaşteptată" pentru producerea căruia s-au investit peste 200 de milioane de dolari, a surclasat şi celelalte filme regizate de Peter Jackson, cea mai mare sumă venind din direcţia ultimului din trilogia care l-a consacrat, "Stăpânul inelelor: Întoarcerea Regelui" care a adus 72.6 milioane de dolari în 2003.

Filmul aduce ca noutate şi tehnologia HFR: high-frame-rate - care proiectează imaginile la o viteză dublă , de 48 de cadre pe secondă sau mai mare faţă de ceea ce se vede în cinematografe la ora actuală. Filmul a fost lansat în cinematografele din toată lumea vineri, 14 decembrie, iar odată cu acesta şi tehnologia HFR care poate fi experimentată şi în România.

"Hobbitul : o călătorie neaşteptată" este o adaptare a romanului scris de J.R.R.Tolkien bazat pe călătoria epică a lui Bilbo Baggins pentruredobândirea regatului pierdut al gnomilor, Erebor.

Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este aşteptat în vara anului 2014.

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Încasări record,
Hobbit,
film
/actualitate/de-ce-ar-putea-deveni-hobbitul-noul-avatar-galerie-foto-10396784
10396784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.