De câtă mişcare ai nevoie ca să-ţi păstrezi creierul în formă?

Postat la 30 ianuarie 2024 1127 afişări

De câtă mişcare ai nevoie ca să-ţi păstrezi creierul în formă?

Numai 4 minute de mişcare pe zi pot să îţi menţină capacitatea cerebrală pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cyrus A. Raji a condus studiul care include peste 10.000 de investigaţii RMN cerebral.

Chiar şi numai 25 de minute de mişcare pe săptămână ajută zonele din creier asociate cu gândirea şi memoria.

Primeşti răspunsuri diferite atunci când întrebi câtă mişcare ar fi bine să introduci în programul tău zilnic. Un studiu condus de profesorul Cyrus A. Raji vine cu un răspuns surprinzător. Chiar şi 4 minute de exerciţii pe zi îţi stimulează zonele din creier asociate gândirii şi memoriei.

Profesorul Cyrus A. Raji specializat în radiologie şi neurologie la Universitatea Washington din St.Louis a vrut să arate cât de puţin este nevoie ca să îţi menţii capacitatea cerebrală de-a lungul vieţii.

Echipa sa a realizat peste 10.000 de investigaţii RMN cerebral, cei vizaţi fiind bărbaţi şi femei cu stare bună a sănătăţii ale căror vârste sunt cuprinse între 18 şi 97 de ani. Studiul arată că persoanele care merg, înoată, folosesc bicicleta sau sunt implicate în orice fel de exerciţii fizice uşoare timp de 25 de minute pe săptămână au o capacitate cerebrală mai mare decât cei care preferă o viaţă complet sedentară.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
miscare,
nevoie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.